Vybild

Om Oss

Hotellet är privatägt av Lars Erik Larsson, Majsan Ågren och Martin Olsson. Martin började redan 1992 och Majsan kom några år senare. Vi är stolta över vår anläggning och lägger ner mycket själ och hjärta i verksamheten. Hotellet är under ständig utbyggnad och vi jobbar efter devisen ”Är du inte under utveckling så är du under avveckling”. Under första kvartalet 2019 kommer vi öppna en helt ny spaavdelning och vår senaste hotelldel med 65 sviter kommer ha premiär efter sommaren. Ödmjukhet och Generositet är ledorden som all personal jobbar efter.

 


Historia

Semesterhemmet Bohusgården invigdes 30 juli 1939. Hela projektet var genomsyrad av tanken att ”samarbete kräver trivsamma mötesplatser”. Anläggningen var storslagen men absolut inte i bemärkelsen flott. En hotellbroschyr från 1944 belyser detta:
”Logi är å Bohusgården ordnat i tvåmanshytter med elektriskt ljus samt kallt rinnande vatten i varje hytt. Duschar och toiletrum på varje våning. Stor solaltan med vidsträckt utsikt över Byfjorden skänka rika tillfällen till hvila och umgängesliv”. En helpension kostade 7 riksdaler.

Den 1 november 1944 skänktes Bohusgården till föreningen Norden. Standarden var långt ifrån dagens men anläggningen var unik – en föregångare bland dagens alla konferenshotell.

Hotellet drevs som kursgård under många år. I mitten på 80-talet ville man införa mer glamour och den gamla inredningen med grön och brun plysch plockades bort. En stor satsning på dans och nöje påbörjades. Under slutet av 80-talet och början av 90-talet var hotellet västkustens största dansrestaurang med levande orkestrar fem kvällar i veckan.

1993 köptes hotellet av nuvarande ägaren Lars Erik Larsson som ändrade inriktning och gjorde om Bohusgården till ett renodlat konferenshotell. Hotellet har sen dess haft en mycket positiv utveckling och byggts ut från 8000 kvm till dagens 20.000 kvm. Idag har hotellet ca 50.000 gästnätter årligen, 60% privatresenärer och 40% konferensgäster.

 

             sv  sv

Anmäl dig här för att ta del av våra nyheter och erbjudanden


You are now subscribed